Nia logo

Nia

The Joy of Movement

Marianne danst Nia

Waarom Nia?

Nia is een bruisende, feestelijke én gezonde fitness dans die draait om het ontdekken en genieten van de mogelijkheden van jouw lichaam, op jouw ritme en jouw niveau.

Geïnspireerd door verschillende dansvormen, krijgskunsten en helende technieken, is Nia een “fusion” fitness die de danser zowel mentaal, fysiek als emotioneel aanspreekt.

In een Niales word je uitgenodigd te luisteren naar jouw lichaam, en op zoek te gaan naar een gevoel van plezier en welbevinden, zowel op fysiek als op mentaal en emotioneel vlak. Als je met plezier beweegt, word je er immers ook lichamelijk en geestelijk beter van.  

Nia is voor iedereen en je beweegt volgens je eigen noden en capaciteiten. Kies voor Nia Classic als je voluit wil gaan, of voor Nia Light als je behoefte hebt om het rustiger aan te doen.  

Hieronder vind je praktische informatie over mijn lessenvoor wie Nia interessant kan zijn, hoe het werkt en hoe het ontstaan is. Verschillende deelnemers delen hun ervaringen en foto’s, en scheppen zo een beeld van wat Nia voor hen heeft opgeleverd. 

Benieuwd naar meer? Ik organiseer op regelmatige basis workshops, en ik plaats regelmatig nieuwe berichten om je verder te inspireren en informeren

Maandag
18.30-19.30

Start 16 januari 2023, reeks van 13 lessen

ism Sport en Beweeg Mee Antwerpen

Danscentrum Berkenrijs

Lodewijk Mortelmansstraat 13

2610 Wilrijk

Dinsdag
17u30- 18u30

Start 17 januari 2023, reeks van 14 lessen

ism Sport en Beweeg Mee Antwerpen

Sporthal Wilrijkse Plein

Vogelzanglaan 6

2020 Antwerpen

 

Donderdag
20.15-21.15

Start 19 januari 2023, reeks van 14 lessen

ism Sport en Beweeg Mee Antwerpen

Parkschool Ieperman

Kerkelei

2610 Wilrijk

Voor wie?

Het is de filosofie van Nia dat je er beter van wordt als je je goed voelt – in je lijf, in je denken en je emoties. Je wordt aangemoedigd te luisteren naar wat je lichaam en je emoties of gedachten aangeven, en je grenzen te respecteren.

Er is dan ook geen “moeten” in Nia, geen prestatiedrang, geen competitie.

Daarom is Nia geschikt voor iedereen, voor elke leeftijd en conditie.

Hoe?

Een Niales duurt een klein uur. Er wordt gedanst op inspirerende muziek, met een mix van dance, lounge, wereldmuziek, jazz, Afrikaanse muziek, enz. Na een rustige opwarming, wordt de intensiteit opgedreven, even aangehouden om dan over te gaan naar een cooling down.

De choreografie is steeds gebaseerd op 52 basisbewegingenen die elk deel van het lichaam aanspreken: de basis (voeten en benen), de kern (de romp) en de armen en het hoofd. In elke routine zijn er ook steeds momenten van free dance.  De choreo wordt door de lesgever voorgedanst, dus geen nood om iets van buiten te leren!

We dansen dezelfde choreografie verschillende weken na elkaar zodat je de bewegingen eigen maakt en nog meer kan genieten van het “Music, Movement….. Mmmagic” effect!

Nia wordt in navolging van de oosterse krijgskunsten bij voorkeur op blote voeten gedanst.

Benieuwd hoe het er uit ziet? Op de Inspiratiepagina vind je filmpjes! 

Oorsprong

Nia is ontwikkeld door Debbie en Carlos Rosas in de US, ten tijde van de aerobics rage in de jaren 80. Aerobics had als slogan “no pain no gain” en Debbie en Carlos hadden een zeer succesvolle aerobics studio. Echter, zij en hun klanten hadden erg veel blessures, net door de doorgedreven manier waarop aerobics werd beoefend. Dus zijn ze op zoek gegaan naar een manier om aan fitness te doen, een conditie op te bouwen en te bewegen, zonder blessures en met respect voor de grenzen van eenieders lichaam. 

Maw – no pain, a lot of gain, want… “through movement we find health.”

In de ontwikkeling van Nia hebben Debbie en Carlos zich laten inspireren door 9 bewegingsvormen en technieken, waaronder Alexandertechniek. Is het dan toeval dat ik van bij de eerste les gegrepen was door de Nia microbe :-)?

Na 35 jaar is Nia geworden wat het nu is, een mind-body lifestyle pratice die de danser in haar totaliteit aanspreekt, en die de individuele verscheidenheid van eenieder respecteert.

Kijk voor meer info over Nia op de website van Nia Belgium of Nia Now

Nia logo
Nia 9 movement forms
Nia: Love your body Love your Life
Nia oprichters Debbie en Carlos Rosas

Ervaringen

Sfeerbeelden

Salle communale Bazoches, onze danslocatie

Nia in Bourgondië

4 dagen dansen, ontspannen en genieten!

Van zaterdagavond 15 juli tot donderdagochtend 20 juli 2023, in Bazoches, een lieflijk dorpje in het regionaal natuurpark Morvan – Bourgondië.

 

Samen met collega Sabine maken we er een heerlijk verblijf van, met Nia op prachtige plekken, Movingness, Alexandertechniek, en wandelen, zwemmen, lekker eten, kastelen, dorpjes en marktjes.

 

Snel inschrijven is de boodschap, plaatsen zijn beperkt!

Meer info hier.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Wij gebruiken cookies om je voorkeuren op te slaan en om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Als je klikt op "accepteer en ga door" dan ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven op onze  privacy pagina.