Workshops

Playshops

Intro tot de Alexandertechniek

In deze lessenreeks behandelen we de basisprincipes van de Alexandertechniek zodat je de eerste stappen kan zetten naar een optimaler gebruik van jezelf. We gaan dieper in op een aantal basisbegrippen:


  • hoe je een herstelmoment voor lichaam en geest kan inbouwen, 
  • de wisselwerking tussen bewegingspatronen en het denken, 
  • inzicht in jouw bewegingspatronen en hoe ongezonde gewoontes te doorbreken en te veranderen, 
  • hoe de techniek je kan helpen optimaler te bewegen in alledaagse activiteiten en/of je sport en muziekspel.


We werken in een kleine groep van max 4 personen zodat er ook ruimte is voor individuele aandacht.


Bovendien werk ik 1x met elke deelnemer alleen (12.10u- 12u30), zodat we wat dieper kunnen ingaan op ieder’s vraag of situatie.


Lees hier meer over Alexandertechniek.

5 zaterdagochtenden

10-12u

Laarstraat 89 – 2610 Wilrijk

 

Reeks van 5 ochtenden: 175 €

10, 17, 24 sep, 1 en 8 okt 2022

Kom je met 2 personen: 300 €

 

min 3 – max 4 personen

Passen deze data niet? Je kan deze workshops ook boeken met een groepje vrienden, familie of collega’s.

Nia en Alexandertechniek

Dans je Nia en wil je tips om nog meer te genieten van het dansen? Alexandertechniek kan je helpen om optimaler te dansen. 

 

Met de inzichten van deze workshop geef je je lichaamsbewustzijn een boost. Je wordt op weg gezet naar een soepelere coördinatie en naar vrijheid en lichtheid in je bewegingen. Niet alleen tijdens het dansen, maar ook in je dagelijkse activiteiten.

 

Wist je trouwens dat Nia inspiratie haalt uit 9 verschillende bewegingsvormen, waaronder de Alexandertechniek? Deze workshop is een combinatie van theorie, oefeningen en experimentjes, en natuurlijk dans!

Zondag 10 februari 2019

13u30-16u30

 

€45

min 6 – max 12 personen

Nia en meer!

5 Nia teachers laten zien wat ze nog meer in hun mars hebben. Met Nia, of course! Kom nieuwe bewegingsvormen ontdekken en ervaar hoe ze de kwaliteit van je leven kunnen verbeteren. Je kan 3 workshops kiezen uit een aanbod van 6 en we eindigen de dag met een bruisende Niajam met Sabine, Lies, Sofie, Kristin en mezelf. 


MELT – Kristin Ruys

Bij melt leer je stap voor stap hoe je je bindweefsel (fascia) in optimale conditie kan brengen. Gezond bindweefsel zorgt voor stabiliteit en communicatie in ons lichaam. Spieren moeten niet langer compenseren, gewrichten worden ondersteund en we creëren terug een proper milieu voor onze cellen, zodat die zich durven vernieuwen en we ons jong blijven voelen.


ALEXANDERTECHNIEK – Marianne Schenck 

De alexandertechniek helpt je om beter en optimaal te bewegen. Je leert hoe je je lichaam kan gebruiken op de manier waarvoor het gemaakt is. Gevolg: je houding verbetert, je beweegt in vrijheid en soepelheid.


EMBODIMENT – Lies Coppens 

Alles wordt weerspiegeld in ons lichaam: wie we zijn en niet zijn, wat we voelen en geloven en hopen en verlangen … Door ons bewust te worden van wat er in ons lichaam gebeurt, leren we niet alleen onszelf beter kennen, maar kunnen we ook bewust dingen veranderen. Awareness AND choice…


EVOLUTIE – Lies Coppens en Marianne Schenck 

In het begin is er niets. Stilte. Vanuit het niets wordt beweging geboren. Van embryo naar baby naar sluipen en kruipen en reiken naar omhoog omhoog omhoog… Ik ben mens. Volwassen mens. Ik stap, ja, maar mijn lichaam kan meer. Veel meer. Met mijn lichaam kan ik mijn emoties uitdrukken. Ik dans! Emoties worden dans, dans is emotie. Dan verstilt de dans, maar de emotie blijft. Ik voel. Ik ervaar. Ik ben.


MOVINGNESS – Sabine Bruggeman

Movingness – a Moving meditation – is een unieke manier om vanuit ontspanning je lichaam gewaar te worden, je hersenen en spieren opnieuw te laten verbinden om zo opnieuw moeiteloos te bewegen met kracht en vrijheid. We starten vanuit een korte relaxatie op de mat om spanningen in het lichaam los te laten. Op deze manier kan je je lichaam terug gewaarworden. Wanneer je hersenen ontspannen zijn, kunnen zij nieuwe verbindingen maken met spieren om oude bewegingsvormen te herdefiniëren en nieuwe bewegingspatronen te creëren.


NIA – Sofia Mora

In mijn lessen hou ik ervan om je in verbinding te laten gaan met jezelf, de muziek door je hele lichaam durven voelen stromen. Je in het moment te laten voelen wat je echt wil en wat je lichaam verlangt. Kortom je zelf goed te voelen een hele les lang, en liefst meer dan goed… hemels, heerlijk en nog meer…

Zondag 16 februari 2020

10u30-16u

 

10.15-10.30 :

welkom

 

10.30-11.30 : EMBODIMENT (Lies) of ALEXANDERTECHNIEK (Marianne)

 

11.40-12.40 : NIA (Sofie) of MOVINGNESS (Sabine)

 

12.40-13.15 : lunch

 

13.15-14.15 : MELT (Kristin) of EVOLUTIE (Lies en Marianne)

 

14.25-15.45:  NIA JAM 

 

15.45-16.00: slot

 

€50

Nia Playshop FAMeuSS

In deze playshop exploreren we de verschillende kwaliteiten die je nodig hebt om optimaal te bewegen: flexibiliteit, behendigheid, beweeglijkheid, kracht en stabiliteit (Flexibility, Agility, Mobility,Strength, Stability= FAMSS oftewel FAMeuSS). Elk van deze bewegingsmodaliteiten heeft een eigen gevoel en ervaring in je lichaam. Kom ze ontdekken in deze playshop waar we vooral gaan experimenteren, ervaren en bewegen!


Iedereen van harte welkom!

Zondag 26 mei 2019

14u-16u

 

€20

min 6 – max 12 personen

 

’t Spant 

Boomsesteenweg 333

Nia Playshop Free Flow

Wil je wat dieper in Nia duiken? 

Wil je spelen met beweging en dans? 

Wil je meer achtergrond over de leidende principes in Nia? 

Heb je zin om je repertorium aan bewegingen te verkennen en te vergroten? 

Wil je meer zelfvertrouwen in je eigen creativiteit? 

Heb je een vraag over Nia die je nooit durfde te stellen? 

 

Duik dan mee in de flow van deze playshop!

Iedereen met (weinig of veel) ervaring met Nia van harte welkom!

Zondag 31 maart 2019

14u-16u30

 

€25 pp/sessie

min 6 – max 12 personen

 

’t Spant

Boomsesteenweg 333

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Wij gebruiken cookies om je voorkeuren op te slaan en om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Als je klikt op "accepteer en ga door" dan ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven op onze  privacy pagina.