lichaamsgerichte coaching

Hervind je balans

IMG_20220827_193113559_HDR

Praten helpt. Dat hoor je vaak en dat is zeker zo. Toch zijn er soms momenten in je leven waarop praten alleen niet voldoende is. Momenten waar je nood hebt om aandacht te geven aan de balans tussen je emotionele en mentale welzijn en je lichaam. Je lichaam geeft je immers voortdurend signalen, het is alleen de kunst om te leren luisteren en de taal van je lichaam beter te begrijpen.

Ons denken, onze emoties en ons lichaam zijn nauw verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds. Heel dikwijls verliezen we die belangrijke samenhang tussen lichaam en geest uit het oog. Therapieën die enkel focussen op ons mentale welzijn, blijken dan niet altijd even effectief of duurzaam.

Omgekeerd is het niet voldoende om enkel aandacht te geven aan onze fysieke gezondheid en onderschatten we heel vaak de impact van onze mentale en emotionele toestand op ons lichaam.

Net daarom ben ik gestart met lichaamsgerichte coaching. Daarin geven we aandacht aan de onderlinge verbinding van je mentale, emotionele en fysieke toestand. We gaan samen op zoek naar een nieuwe balans in je lijf en je leven.

Voor wie?

Je kan bij mij terecht wanneer je

  • je opnieuw thuis wil voelen in je lichaam
  • je zelfbeeld wil versterken
  • je krachtiger en standvastiger wil voelen
  • liever fysiek aan de slag wil gaan dan via gesprekken
  • af wil van overbodige spanningen, lichamelijke ongemakken en klachten
  • de energie wil (her)vinden om fysiek actiever te zijn
  • je emoties beter wil beheersen
  • nood hebt aan ondersteuning tijdens of na ziekte, burn-out, depressie, …
  • rust wil vinden in lichaam en geest
flamingo banner header

Hoe?

In mijn coaching neem ik liefst het lichaam als uitgangspunt: met kleine, veilige en soms subtiele oefeningen en experimentjes, ontcijferen we stukje bij beetje de interactie tussen lichaam en geest. Soms bewegen we, soms praten we, soms dansen we – afhankelijk van wat jij op dat moment nodig hebt en aankan. De opeenvolging van deze kleine en subtiele stapjes betekenen een wereld van verschil en kunnen leiden tot een diepgaande transformatie.

We maken ook ruimte voor lachen, huilen, ernst, lichtheid, ruimte, speelsheid, humor, nabootsing, verandering, proberen, herhaling, vallen en opstaan, vooruitgang. Op jouw tempo. Met jouw lichaam als kompas.

Concreet doen we eerst een intakegesprek – we peilen naar wat je wil bereiken en hoe je dat graag zou aanpakken. Eens dit helder is, stel ik je een traject voor. Ik geef daarin een overzicht van de technieken die we (waarschijnlijk) zullen inzetten en doe een realistisch voorstel van het aantal sessies. Op basis daarvan kies je of je ervoor wil gaan.

Prijs

Intakegesprek 1,5 uur: 50 euro

Vervolgtraject 60 euro per sessie van 1 uur

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Wij gebruiken cookies om je voorkeuren op te slaan en om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Als je klikt op "accepteer en ga door" dan ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven op onze  privacy pagina.