Marianne bij Wifty

Marianne

Wifty = Women over fifty

Het leven stopt niet als je wat ouder wordt, dat is de boodschap van de Wifty blog.

Onlangs kreeg ik de kans om mijn verhaal te doen bij Wifty – hier lees je de essentie ervan:

Mijn raad aan alle vrouwen – jong of oud(er): geef aandacht aan dat je lichaam van je, en aan de impact van je manier van leven, je denken en je emoties op dat prachtige instrument. Zoals ze zeggen in Nia: “the most important relationship you have in life is with your body”. Nia laat je toe uit je dagelijkse beslommeringen te stappen, een moment voor jezelf te hebben en mentaal nergens anders te zijn dan in je dans. Nia is plezier, humor, vrijheid, en dans. Er is een vorm, een choreo, met de vrijheid die te interpreteren zoals jij dat wil en met wat jouw lichaam aankan. Er is zalige muziek, gaande van dance, soul, pop tot wereldmuziek, die je inspireert en meesleept in een ervaring van vreugde. Vreugde om samen te bewegen in een warme groep, met jouw lijf, op jouw manier, met veel vrijheid, plezier en humor.

 

Ouder worden? Ja, ik vergeet wat meer, ik word wat stijver, artrose is soms een spelbreker, en ik ervaar de klassieke boboo’kes van het ouder worden. Aan de andere kant voel ik me vrijer dan ooit, ik kan mijn zin doen, heb geen rekenschap af te leggen en geniet ervan om me ook op andere vlakken in te zetten in de vorm van vrijwilligerswerk. Dat laatste geeft me ook veel voldoening, want het is belangrijk voor me om me nuttig te maken en mijn skills in te zetten daar waar ze iets kunnen toevoegen. Kortom, in beweging blijven – op welke manier dan ook – dat is mijn levensmotto!”

 


Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Wij gebruiken cookies om je voorkeuren op te slaan en om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Als je klikt op "accepteer en ga door" dan ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven op onze  privacy pagina.