zottegeweld

Het zotte geweld

Het beeld van Rik Wouters – Het Zotte geweld (1912), is een ode aan de vrijheid en vreugde van het bewegen. Het beeld staat in het Middelheimmuseum in Antwerpen, en elke keer als ik daar binnenwandel, brengt het me een lach van energie en plezier. Het is een beeld van de vrouw van Rik Wouters, Nel. Wouters verwijst met dit beeld naar Isadora Duncan, een danseres en tijdgenote van Wouters die furore maakte met een nieuwe en verfrissende manier van dansen. Na een voorstelling van Isidora Duncan te hebben gezien, vroeg Rik Wouters aan Nel die dans na te bootsen. Dit is het resultaat.

Het toeval wil dat ook Nia geïnspireerd is door Duncan dance. Logisch toch dat dit beeld voor mij symbool staat voor de vreugde die je ervaart als je goed in je lijf zit, en in vrijheid en lichtheid kan bewegen!Salle communale Bazoches, onze danslocatie

Nia in Bourgondië

4 dagen dansen, ontspannen en genieten!

Van zaterdagavond 15 juli tot donderdagochtend 20 juli 2023, in Bazoches, een lieflijk dorpje in het regionaal natuurpark Morvan – Bourgondië.

 

Samen met collega Sabine maken we er een heerlijk verblijf van, met Nia op prachtige plekken, Movingness, Alexandertechniek, en wandelen, zwemmen, lekker eten, kastelen, dorpjes en marktjes.

 

Snel inschrijven is de boodschap, plaatsen zijn beperkt!

Meer info hier.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Wij gebruiken cookies om je voorkeuren op te slaan en om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Als je klikt op "accepteer en ga door" dan ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven op onze  privacy pagina.