Nia in het corona park

Dansen in Corona tijden

Sinds we weer buiten mogen sporten, geniet ik er elke week ontzettend van om – samen met collega Sabine Bruggeman en een hoop enthousiastelingen – te dansen in het park. De sensatie van het gras tussen de tenen, het contact met de zwarte grond, de ruimte, het licht en de lucht, en bovenal het samen dansen met een fijne groep, geeft me ongelofelijk veel energie.

Ik voel een grote dankbaarheid dat dit allemaal kan, en dat alles zo makkelijk in z’n plooi viel. Heel snel had ik een plek gevonden – een cricket club no less! – en een billeterie opgezet voor de aankoop van tickets en het monitoren van het aantal deelnemers, en een nieuwsbrief uitgestuurd. Tot de Covid-19 hamer opnieuw toesloeg en ik me realiseerde dat ik er niet klaar voor was. Maar daar was Sabine, redder in nood, en alle puzzelstukjes vielen als vanzelf in elkaar.

De respons van de dansers was overweldigend! Na weken in lockdown was de goesting groot om er weer in te vliegen – alle Zoomlessen ten spijt – want niets is immers te vergelijken met het gevoel om samen live te dansen en de verbondenheid te ervaren die ermee gepaard gaat.

Nu enkele weken later, geniet ik nog evenveel van de lessen in het park als in het begin. Het is heerlijk om samen met Sabine les te geven, en het is hartverwarmend om te zien hoe de deelnemers genieten van het dansen. En elke week kan ik weer een beetje meer meedansen.

Alles komt goed!Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Wij gebruiken cookies om je voorkeuren op te slaan en om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Als je klikt op "accepteer en ga door" dan ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven op onze  privacy pagina.