Cowboy

Evi’s ervaring met Alexandertechniek: sessie 5

Sessie 5 De Cowboy

Ik heb deze week opnieuw leren staan. I kid you not.

Mijn osteopaat vertelde me eerder al dat ik een lichte torsie van mijn rechterhelft heb. Ik sta dus gedraaid, in mensentaal.

Marianne verwoordde het als ‘de cowboy: licht achteroverhellend, en voluit hangend in mijn bekken’.

Charmant.

Dus leerde ik opnieuw staan. De eerste keer leek het als vooroverbuigen, en tegelijk mijn kont erg achteruit steken. En dan mijn hoofd nog ergens zien te balanceren. Maar ook daar bood de spiegel een reality check: ik stond gewoon recht. En ontspannen. Maar toch ‘available’: klaar om in actie te komen, mocht dat nodig zijn.

Dat is immers het grote verschil met de fameuze cowboy-houding; doordat ik zo hing, was mijn lijf niet meer beschikbaar. Ik hing, en werd lui. Een cowboy die valt, die doet zich erg veel pijn. Als ik nu val, zet ik alvast wel mijn handen.

 Ondertussen nam ik de proef op de som. Ik stond namelijk een paar uur aan een stuk recht op een festival. Na een tijdje begon ik last te krijgen van mijn rug. Ik checkte en merkte: yep! Dat is de cowboy. Dus ik veranderde mijn houding (kont naar achter, enzovoort) en het staan bleek moeiteloos. Weg rugpijn. Ook mijn lief merkte het. Hij zei dat er ‘iets veranderd was aan mijn houding’, maar hij kon niet goed zeggen wat.

So long, cowboy!

Lees hier de volgende aflevering.

Het begin gemist? Lees het hier.

Tags:
, ,


Salle communale Bazoches, onze danslocatie

Nia in Bourgondië

4 dagen dansen, ontspannen en genieten!

Van zaterdagavond 15 juli tot donderdagochtend 20 juli 2023, in Bazoches, een lieflijk dorpje in het regionaal natuurpark Morvan – Bourgondië.

 

Samen met collega Sabine maken we er een heerlijk verblijf van, met Nia op prachtige plekken, Movingness, Alexandertechniek, en wandelen, zwemmen, lekker eten, kastelen, dorpjes en marktjes.

 

Snel inschrijven is de boodschap, plaatsen zijn beperkt!

Meer info hier.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Wij gebruiken cookies om je voorkeuren op te slaan en om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Als je klikt op "accepteer en ga door" dan ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven op onze  privacy pagina.