Evi schommelend

Proloog: Evi’s ervaring met Alexandertechniek

Proloog: Alexander wat?

Hallo daar! Ik ben Evi De Wachter en ik ga de komende 10 weken mijn Alexanderervaringen met jullie delen.

Mijn doel? Van die verdomde rugpijn afraken, zodat ik de dingen kan blijven doen die ik graag doe; veel bewegen, zot bewegen en vrij bewegen.

Zondag, 28 april 2019: Alexanderwatte?

Lap, het is zover: exact één week voor mijn 39steverjaardag heb ik beslist om Alexandertechniek te gaan doen. Of is het aanleren? Of ondergaan? Dat zal zichzelf moeten uitwijzen.

Maar eerst, effe terugspoelen. Ik sukkel al een paar jaar met mijn rug. Lange tijd kon ik het oplossen -lees: tijdelijk de pijn verzachten- door plichtsbewust yoga te doen. Maar na 10 jaar yoga moet ik toegeven dat er toch iets drastischer nodig is om de rugpijn die mij ondertussen dag én nacht plaagt, het hoofd te bieden.

Op slechte dagen lukt het mij amper om uit mijn bed te geraken. Op goede dagen voel ik me min of meer normaal, maar bij de minste ‘slechte’ beweging speelt mijn rug me opnieuw parten. En oh ja, zei ik al dat ik bijna constant hoofdpijn heb?

Dit alles heeft een rechtstreekse invloed op mijn leven. Ik ben hooggevoelig, en word van pijn slechtgezind. En dat werk ik dan uit op mijn geliefden…

Binnenkort staat er een MRI gepland, om te kijken of de hernia die in 2016 nog volledig onschuldig leek wegens ‘da’s normaal, een beetje slijtage’ zich verder heeft ontwikkeld. Maar eerlijk is eerlijk, ik besef al langer dat mijn lijf iets nodig heeft dat verder gaat dan af en toe wat patchwork.

Ik hoorde Marianne al een hele tijd geleden gepassioneerd praten over iets wat ‘Alexandertechniek’ heet.

Alexanderwatte? Om het hele plaatje te vatten, moet je deze website maar eens checken.

Maar wat ik ervan onthouden heb, is dat je door bewustwording je lijf anders leert bewegen. Een traag proces, want mijn lijf heeft immers bijna 39 jaar lang gewoontes opgebouwd die moeilijk te doorbreken zijn. En laten we zeggen dat geduld nu net niet mijn schoonste eigenschap is. Haha.

Maar, eens je lijf die nieuwe bewustwording gewoon is, schijnt het een wereld van verschil te zijn. Byebye, rugpijn!

 

Volgende week donderdag staat mijn eerste sessie gepland. Wat ik verwacht? Nog niet zoveel. Zie traag proces en al. Wordt vervolgd!

 

Lees hier de volgende aflevering.Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Wij gebruiken cookies om je voorkeuren op te slaan en om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Als je klikt op "accepteer en ga door" dan ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven op onze  privacy pagina.