regel je vlammetje

Evi’s ervaring met Alexandertechniek: sessie 9

Sessie 9 De vlam

Toen ik 14 was, zei mijn turnlerares al tegen mij: ‘jij gaat later goed kunnen bevallen; opmerkelijk hoe snel en volledig jij jouw lichaam kan laten ontspannen!’. Ik vond het toen maar een vreemd compliment, maar zie nu stilaan wel hoe mijn lijf werkt. En het klopt: ik kan mijn lichaam verbazingwekkend goed ontspannen. Zo goed zelfs, dat ik als oplossing voor teveel stress, meteen naar ‘hardcore’ ontspanning ga. In mijn hoofd is het enige redmiddel dan: slapen.

Tijdens de sessie Alexandertechniek vandaag hadden we het weer over die fameuze beschikbaarheid. Ik kwam erachter dat daar gradaties in zitten. Net zoals je een gasvuur kan regelen van waakvlam naar hevige vlam. Ik zet mijn waakvlam blijkbaar geregeld af, omdat ik mezelf dat zo heb aangeleerd. Ik kan op dat moment niet anders dan mijn gas uitzetten, waardoor mijn lichaam én geest totaal niet  meer beschikbaar zijn. Geen wonder dat ik me zo vaak zo moe voel! Tijd dus om een ander patroon aan te leren. Het is immers slimmer om je waakvlam heel stilletjes te laten branden, ook tijdens ontspanningsmomenten gedurende de dag. Dat maakt dat je beschikbaar blijft. Het is makkelijker om van waakvlam naar hevige vlam te gaan, dan de vonk te moeten genereren om die waakvlam op te wekken.

Ik merkte dat ik gedurende mijn twee weken vakantie de sessies echt gemist had. Het voelde alsof mijn lijf letterlijk in slaap gevallen was. Maar kijk, nu zit ik hier toch maar mooi een blog te schrijven, terwijl ik daarstraks nog reikhalzend uitkeek naar mijn middagdutje!

En wat dat ontspannen bevallen betreft? Dat is een fabel.

En dan is het nu tijd voor een powernap 😊.

Lees hier de volgende aflevering.

Het begin gemist? Lees het hier.Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Wij gebruiken cookies om je voorkeuren op te slaan en om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Als je klikt op "accepteer en ga door" dan ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven op onze  privacy pagina.