Demo Alexandertechniek in het park

Hoe werkt Alexandertechniek

Hoe, vraagt u? (1)

Ooit al eens een dans-, tennis-, zwem-, piano-, zang-… les gehad? Een les waar de leraar je aanleert hoe je een bepaalde beweging uitvoert, hoe je je instrument of racket moet vasthouden, en met welke intentie je dit alles doet?

Wel, een les Alexandertechniek is niet heel anders – alleen gaat het hier niet om één bepaalde sport of kunst, maar over de meest alledaagse activiteiten en handelingen van het leven. Zoals gaan zitten in een stoel, wandelen in het park, rennen naar je bus, tillen van boodschappen, auto rijden, aan je bureau zitten of rekken vullen op je job.

Het mooie is dat je deze herwonnen vrijheid in je coördinatie ook kan toepassen op je dans, je tennisspel, je zwemprestaties, je pianospel en je zang. Maar ook in het poetsen van je tanden of het uitladen van de afwasmachine.

In een les Alexandertechniek leer je immers je lichaam opnieuw te gebruiken zoals je dat deed als een jong kind, met een rustige naturel en zonder ongemak. Met vrije gewrichten en zonder overmatige spanning. Vrij van pijn en stress.

Resultaat: je staat met vrijheid en lichtheid in het leven, mindful over waar je grenzen zijn, en gewapend om jezelf weer te herstellen als dat nodig blijkt.

Benieuwd naar meer? Lees het hier.Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Wij gebruiken cookies om je voorkeuren op te slaan en om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Als je klikt op "accepteer en ga door" dan ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven op onze  privacy pagina.